Claus Christensen
Verden har aldrig været så kompleks, og vores svar på denne kompleksitet har været specialisering. Vi uddanner eksperter, der ved alt om et lille hjørne af virkeligheden, og skaber systemer, der fragmenterer vores verden. Men midt i denne jagt på præcision og optimering risikerer vi at miste det, der gør os menneskelige – helheden. Gennem mit arbejde med blandt andet Demenskoret, og gennem erfaring fra over 30 forskellige karrierer, har jeg erfaret, hvordan mødet mellem mennesker – og mødet mellem krop, sjæl og kultur – er det, der virkelig binder os sammen.
Jeg vil noget særligt på vegne af fagligheden: Kvalitet i kontakten. Når mennesker skal lykkes med at arbejde sammen, fokuserer jeg på at generere og give adgang til et bredere billede på sammenhængskraften i fællesskabet. Med nye fælles erfaringer med bredde og mangfoldighed, kan man gå på jagt efter nye muligheder i de ellers velkendte interrelationelle dynamikker. Når forandringerne skal realiseres, når der er pres på, når det er svært at finde den rette vej frem, er det ofte svært – og afgørende – at fastholde og genstarte de nødvendige kontaktformer. Dér byder jeg ind ved at give kontakten ny kvalitet, autencitet og intensitet.
Vi er nemlig mere end hjerner, der svæver rundt og møder andre hjerner. Vi er hele mennesker med alt hvad vi indeholder af ambitioner, drømme, følelser og behov.
Derfor arbejder jeg med musik, stemme og krop som metode, der giver et meget mere varieret udvalg af muligheder, lige på en gang. Kroppen bliver hurtigt en glad medspiller. Det er min mangeårige erfaring, at musklerne husker under alle omstændigheder. Derfor knytter jeg altid krop og læring sammen. Muskler husker nemlig også det ubehagelige, hvor den bedste modgift er, at give musklerne noget nyt at huske. Det er min hjemmebane. Jeg arbejder for venligheden, villigheden og den gode energi i kontakten.